Milí priatelia,

nechajte sa inšpirovať pri príprave ryby a vyberte si jeden z receptov, ktoré sme pre vás zozbierali. Všetky recepty sú už rokmi overené a podľa nich pripravené rybie špeciality si určite vychutnáte v spoločnosti rodiny a priateľov. 

Ak máte aj vy svoj osvedčený recept na prípravu ryby, budeme radi, ak sa s ním podelíte aj s nami a zašlete nám ho na e-mailovú adresu podpora@sports.sk.

Dobrú chuť vám prajeme!

 

VIDEORECEPT: Kotlíková rybacia polievka

VIDEORECEPT: Kotlíková rybacia polievka

Suroviny: niekoľko druhov rýb (my sme použili 7 druhov rýb: kapor, amur, zubáč, sumec, šťuka, karas, boleň), 3kg cibule, 3 hlavičky cesnaku, 5 bal gulášového korenia, 1 bal sladká mletá paprika, 1/2 bal mletá chilli paprika, 2 bal paradajkový pretlak, 1 papriková pasta, 5 pohár sterilizovaného leča (1 pohár 0,7l), majoránka, vegeta, 4ks zeleninového bujónu, soľ
Pstruh bez jedinej kosti! 3 kroky, ako filetovať pstruha

Pstruh bez jedinej kosti! 3 kroky, ako filetovať pstruha

VIDEONÁVOD 
Ako správne filetovať pstruha? Poradíme vám jednoduchý 3-krokový postup, vďaka ktorému dokážete ľahko a hravo urobiť zo pstruha filety.

Kaprí slimák so slaninkou

Kaprí slimák so slaninkou

VIDEORECEPT
Ingrediencie: 800g vykostený kapor s kožou, 120g anglickej slaniny, steakové korenie, soľ, olej

 

Rybacie fašírky

Rybacie fašírky

VIDEORECEPT
Suroviny: kapor (pleskáč), nové korenie, celé korenie, bobkový list, soľ, olej, trocha hladkej múky, bylinky (pažítka, petržlenová vňať), cesnak, 2ks vajcia, strúhanka.  Dresing: 16% kyslá smotana, cesnak, bylinky


 
Rýchly recept na halászlé

Rýchly recept na halászlé

VIDEORECEPT
Ingredience: mix rýb (min. dva druhy rýb, hlavy z kaprov), 1ks stredne veľká biela cibuľa, 1ks červená cibuľa, 2ks biela paprika, 1ks rajčina, 1 ks feferónka, 2 - 3 strúčiky cesnaku, mletá červená sladká paprika, pochúťková kyslá smotana

 

Sumec v slaninke

Sumec v slaninke

VIDEORECEPT
Suroviny: sumec nakrajaný na kocky 400g, tenké plátky slaninky 200g, syr na strúhanie Gouda 200g, Pochúťková smotana 200g, Pažítka 20g, Petržlenová vňať 20g, Vajcia 4 ks 2 PL hladkej múky, 2 stredne veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, čierne korenie a soľ

Viete, ako správne filetovať kapra? 3 kroky, ako to zvládnete

Viete, ako správne filetovať kapra? 3 kroky, ako to zvládnete

VIDEONÁVOD
Nie ste si 100% istý, ako správne filetovať kapra? Tak si pozrite toto Kuchárske okienko. Ukážeme vám, ako v troch krokoch ľahko a jednoducho vyfiletujete kapra.

Kapor v paprikovej múke

Kapor v paprikovej múke

Suroviny: 1 kapor nakrájaný na podkovičky, soľ, hladká múka, mletá červená paprika, vegeta, cesnak, korenie na ryby, smotana a olej na vyprážanie.

Marináda: Vegeta, cesnak, soľ, korenie na ryby, smotana.

 

Pečený kapor

Pečený kapor

Suroviny: kapor, cesnak, maslo, citrónová kôra, mleté čierne korenie, 1dl biele víno, hrubozrnná soľ
Lahodný mlieč na panvičke

Lahodný mlieč na panvičke

Suroviny: mlieč z rýb (najlepšie kapor), červená cibuľa, korenie, olivový olej a soľ
Kalamáre na ražni

Kalamáre na ražni

Suroviny: kalamáre, cesnak, soľ, petržlenová vňať, olivový olej

 

Rybacie šatôčky s brokolicou

Rybacie šatôčky s brokolicou

Suroviny: 200g pangasius (rybie filé), menšia brokolica, 1 lístkové cesto, 1 bambino, 100g strúhaného eidamu, 1 žĺtok, korenie na ryby, soľ, olej

Sumec

Sumec "labužník"

VIDEORECEPT
Suroviny: filet zo sumca, červená cibuľa, pór, šampiňóny, cesnak, rybacie korenie, rasca drvená, soľ

Sumčí perkelt

Sumčí perkelt

Suroviny: 750g filety zo sumca, 100g čerstvej papriky, 100g paradajok, 100ml oleja, 250ml kyslá pochúťková smotana, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, mletá červená paprika, 1 feferónka

Pstruh na masle

Pstruh na masle

Suroviny: 80 dkg pstruhov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 6 dkg hladkej múky, 10 dkg masla
Navrch stránky