Milí priatelia,

nechajte sa inšpirovať pri príprave ryby a vyberte si jeden z receptov, ktoré sme pre vás zozbierali. Všetky recepty sú už rokmi overené a podľa nich pripravené rybie špeciality si určite vychutnáte v spoločnosti rodiny a priateľov. 

Ak máte aj vy svoj osvedčený recept na prípravu ryby, budeme radi, ak sa s ním podelíte aj s nami a zašlete nám ho na e-mailovú adresu podpora@sports.sk.

Dobrú chuť vám prajeme!

 

Halászlé - maďarská rybacia polievka

Halászlé - maďarská rybacia polievka

Suroviny: asi 20 rýb (najlepšie, ak použijete viaceré druhy : kapor, sumec, mrena, pleskáč, karas...), rybie vnútornosti (ikry, mlieč, slezina, pečeň), údená slanina 150g, voda 6-7 l, bravčová masť, soľ.
Pečené rybičky

Pečené rybičky

Suroviny: beličky, sušený cesnak, cayenské korenie, sladká červená paprika mletá, majoránka, soľ, olej
Krémová tuniaková polievka

Krémová tuniaková polievka

Suroviny: 200 g tuniaka vo vlastnej šťave, 200 ml šľahačkovej smotany, 100 ml bieleho vína, 900 ml zeleninového vývaru, 300 g paradajkového pretlaku, 3 šalotky, 1 strúčik cesnaku, jarná cibuľka, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej.
Kapor na juhočeský spôsob

Kapor na juhočeský spôsob

Suroviny:  1 kapor, 120 g slaniny, 2-3 cibule, 150 ml bieleho vína, 60 g masla, 2 PL medu, sušená šalvia, sušený zázvor mletý, mletý kmín, soľ
Tuniaková pizza

Tuniaková pizza

Suroviny: 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, 4 ks šalotky, syr, pizza korenie
Korpus: 800g chlebovej múky (400g hladkej + 400g celozrnnej), 650ml vlažnej vody, 30g droždia, 4 PL olivového oleja, 1ČL cukru, 1ČL soli.
Ryba na francúzsky spôsob

Ryba na francúzsky spôsob

Suroviny: 1,5 kg kapra, 1 lyžička tymiánu, 1 veľká cibuľa, 10 ks nové korenie,  8 bobkových listov,  1/4 litra octu, hladká múka
Pstruh na cukete

Pstruh na cukete

Suroviny: 2 pstruhy, 1 ks stredne veľká cuketa, 150g oravskej slaniny, 4ks mladá cibuľka, 200 g cherry paradajok, 4 ks väčších zemiakov, soľ, citrónová šťava z 1/2 citrónu, 3 strúčiky cesnaku, rybacie korenie, čierne korenie, maslo
Kapor na zelenine

Kapor na zelenine

Suroviny: 1 kapor, 200g zeleru, 200g mrkvy, 200g petržlenu, 200g cibule, 5 strúčikov cesneku, 100g masla, 2 ks citróny, olej , soľ, čierne korenie
Sumec na kurkume

Sumec na kurkume

Suroviny: 1kg sumec, 1 PL kurkuma,  4-6 stúčikov cesnaku, 8-10 PL  olivového oleja, soľ
Rybacia sekaná

Rybacia sekaná

Suroviny:
2-3 ks stredne veľkej bielej ryby, sterilizovaná zelenina (môže byť aj mrazená), strúhanka, 2ks vajcia, 3-4ks strúčiky cesnaku, 4ks nové korenie celé, mleté čierne korenie, bobkový list, soľ, rasca, olej. 
VIDEORECEPT: Kotlíková rybacia polievka

VIDEORECEPT: Kotlíková rybacia polievka

Suroviny: niekoľko druhov rýb (my sme použili 7 druhov rýb: kapor, amur, zubáč, sumec, šťuka, karas, boleň), 3kg cibule, 3 hlavičky cesnaku, 5 bal gulášového korenia, 1 bal sladká mletá paprika, 1/2 bal mletá chilli paprika, 2 bal paradajkový pretlak, 1 papriková pasta, 5 pohár sterilizovaného leča (1 pohár 0,7l), majoránka, vegeta, 4ks zeleninového bujónu, soľ
Pstruh bez jedinej kosti! 3 kroky, ako filetovať pstruha

Pstruh bez jedinej kosti! 3 kroky, ako filetovať pstruha

VIDEONÁVOD 
Ako správne filetovať pstruha? Poradíme vám jednoduchý 3-krokový postup, vďaka ktorému dokážete ľahko a hravo urobiť zo pstruha filety.

Kaprí slimák so slaninkou

Kaprí slimák so slaninkou

VIDEORECEPT
Ingrediencie: 800g vykostený kapor s kožou, 120g anglickej slaniny, steakové korenie, soľ, olej

 

Rybacie fašírky

Rybacie fašírky

VIDEORECEPT
Suroviny: kapor (pleskáč), nové korenie, celé korenie, bobkový list, soľ, olej, trocha hladkej múky, bylinky (pažítka, petržlenová vňať), cesnak, 2ks vajcia, strúhanka.  Dresing: 16% kyslá smotana, cesnak, bylinky


 
Rýchly recept na halászlé

Rýchly recept na halászlé

Ingredience: mix rýb (min. dva druhy rýb, hlavy z kaprov), 1ks stredne veľká biela cibuľa, 1ks červená cibuľa, 2ks biela paprika, 1ks rajčina, 1 ks feferónka, 2 - 3 strúčiky cesnaku, mletá červená sladká paprika, pochúťková kyslá smotana
 

Navrch stránky