Milí priatelia,

nechajte sa inšpirovať pri príprave ryby a vyberte si jeden z receptov, ktoré sme pre vás zozbierali. Všetky recepty sú už rokmi overené a podľa nich pripravené rybie špeciality si určite vychutnáte v spoločnosti rodiny a priateľov. 

Ak máte aj vy svoj osvedčený recept na prípravu ryby, budeme radi, ak sa s ním podelíte aj s nami a zašlete nám ho na e-mailovú adresu podpora@sports.sk.

Dobrú chuť vám prajeme!

 

Kapor v paprikovej múke

Kapor v paprikovej múke

Suroviny: 1 kapor nakrájaný na podkovičky, soľ, hladká múka, mletá červená paprika, vegeta, cesnak, korenie na ryby, smotana a olej na vyprážanie.

Marináda: Vegeta, cesnak, soľ, korenie na ryby, smotana.

 

Pečený kapor

Pečený kapor

Suroviny: kapor, cesnak, maslo, citrónová kôra, mleté čierne korenie, 1dl biele víno, hrubozrnná soľ
Lahodný mlieč na panvičke

Lahodný mlieč na panvičke

Suroviny: mlieč z rýb (najlepšie kapor), červená cibuľa, korenie, olivový olej a soľ
Kalamáre na ražni

Kalamáre na ražni

Suroviny: kalamáre, cesnak, soľ, petržlenová vňať, olivový olej

 

Rybacie šatôčky s brokolicou

Rybacie šatôčky s brokolicou

Suroviny: 200g pangasius (rybie filé), menšia brokolica, 1 lístkové cesto, 1 bambino, 100g strúhaného eidamu, 1 žĺtok, korenie na ryby, soľ, olej

Sumec

Sumec "labužník"

Suroviny: filet zo sumca, červená cibuľa, pór, šampiňóny, cesnak, rybacie korenie, rasca drvená, soľ

Sumčí perkelt

Sumčí perkelt

Suroviny: 750g filety zo sumca, 100g čerstvej papriky, 100g paradajok, 100ml oleja, 250ml kyslá pochúťková smotana, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, mletá červená paprika, 1 feferónka

Pstruh na masle

Pstruh na masle

Suroviny: 80 dkg pstruhov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 6 dkg hladkej múky, 10 dkg masla
Kapor s grilovanou zeleninou

Kapor s grilovanou zeleninou

Suroviny: filet z kapra, špenát listový, paprika žltá a červená, cuketa, baklažán, čierne olivy, olej, olivový olej, pesto, múka hladká, mletá paprika, korenie na ryby, soľ, citrón

Ražniči

Ražniči

Suroviny: paprika žltá a zelená po 1ks, cherry rajčiny, 1ks väčšia červená cibuľa, 1ks cuketa, 6ks šampiňóny, filet zo zubáča, soľ, korenie na ryby

Kapor v alobale

Kapor v alobale

Suroviny: 500g zemiaky, 100g klobáska, 50g slanina, 1ks väčšia červená cibuľa, 1ks filet z kapra, 1 rozmarínová vetvička, soľ, korenie na ryby

Rybie fašírky

Rybie fašírky

Suroviny: kapor (pleskáč), nové korenie, celé korenie, bobkový list, soľ, olej, trocha hladkej múky, bylinky (pažítka, petržlenová vňať), cesnak, 2ks vajcia, strúhanka. 

Dresing: 16% kyslá smotana, cesnak, bylinky

Soté zo sumca

Soté zo sumca

Suroviny: filet zo sumca, červená a žltá čerstvá paprika, pór, cibuľa, šampiňóny, rukola, soľ, korenie na ryby, citrón
Rybacie mini roládky

Rybacie mini roládky

Suroviny: 200g pangasius, mrazená zelenina (podľa chuti), 1 lístkové cesto, 1 bambino, 100g strúhaného eidamu, 1 žĺtok, korenie na ryby, cesnak, soľ, olej
Pstruh s rukolovým šalátom

Pstruh s rukolovým šalátom

Suroviny: pstruh, múka hladká, korenie na ryby, paprika červená mletá, citrón, rukola, cherry rajčinky, pesto, maslo, olej, soľ.
Navrch stránky