Najväčšia ponuka SPORTEX člnov

Najväčšia ponuka SPORTEX člnov Značka SPORTEX má v sortimente aj kompletnú ponuku rybárskych nafukovacích člnov. Člny SPORTEX sa môžu smelo postaviť tvárou tvár prestížnym svetovým značkám a dokonca ich v mnohom kvalitou aj prevyšujú.

 

Člny sú vyrobené z vysokokvalitných zosilnených materiálov pre najnáročnejšie podmienky. Vyznačujú sa stabilitou, jednoduchosťou a dlhou životnosťou. Vhodné sú na rybolov, vodnú turistiku, rekreáciu ale aj k pracovnému využitiu. 

 

 

Všetky nafukovacie člny SPORTEX sú vyrobené z viacvrstvového materiálu, syntetickej tkaniny (polyester) s obojstranným polyvinylchloridným pokrytím s vysokou odolnosťou voči oderu a mechanickému poškodeniu.

Vlastnosti materiálu od SPORTEX (5vrstvový PVC s prekladanými zváranými švami) zaručuje dlhú životnosť, vzduchotesnosť a ochranu pred vonkajšími vplyvmi, ako je teplo a chlad, UV žiarenie, slaná voda, olej a palivá.

Plastifikačná prísada je materiál veľmi elastický, čo je obzvlášť užitočné v prípade skladania a rozkladania člna pri nízkych teplotách. Dostupné sú dve farebné prevedenia: zelená, alebo šedá.

Na všetky člny SPORTEX poskytujeme 3-ročnú záruku.


 

člny SPORTEX čln sportex

 

Potrebujete poradiť pri výbere člnu?

Pri samotnom výbere modelu nafukovacieho člnu SPORTEX zvážte, aký vy sami chcete rybársky čln. Ponúkame vám 3 kritériá voľby, po ktorých zodpovedaní sa budete vedieť rozhodnúť pre konkrétny model. Kliknite si do nášho Poradcu a jednoducho a rýchlo si dokážete vybrať rybársky čln. Kliknite »»»

 

člny SPORTEX

 

Člny SPORTEX môžeme rozdeliť do dvoch hlavných kategórii:

 

Ľahké a skladné člny SPORTEX

Ľahké, skladné člny sú určené pre vodnú turistiku, rybolov ale aj pracovné využitie. Vyznačujú sa veľmi malou hmotnosťou, malými transportnými rozmermi. Sú určené hlavne pre aktívnych ľudí, prípadne samotárov, ktorí vsádzajú na jednoduchosť, kvalitu a nízku hmotnosť pri transporte. Tieto člny vás nijako neobmedzia v individuálnych výjazdoch k vode -patria sem modely: Delta, Nautilus, Shelf

Predstavme si v krátkosti niektoré z nich:

  • DELTA 210 a DELTA 240 - séria ľahkých a kompaktných člnov vyznačujúcimi sa extrémne veľkým vnútorným priestorom. Člny sú vhodné pre 1 až 2 osoby. Každého poteší extrémne nízka hmotnosť: D210 -11,5kg; D250 - 15kg. Rozmer zbaleného člnu je 80x40x25cm a v batožinovom priestore zaberie minimálny priestor. Pre pripojenie motoru je nutné použiť zadný úchyt (nie je súčasťou člnu).
     
  • DELTA 260 - oproti kratším modelom má kĺbový úchyt vesiel. Veslovanie aj na dlhšie vzdialenosti je preto pohodlné a záber vesla veľmi účinný.
     
  • Nautilus 270 a Nautilus 300 - taktiež sú vybavené kĺbovým úchytom vesiel. Väčší priemer plavákov ich radí medzi člny s najväčšou nosnosťou. Pre pripojenie motoru je nutné použiť zadný úchyt (nie je súčasťou člnu). Maximálna nosnosť je 500kg (Nautilus 270 - 400kg).
     
  • Shelf 200Shelf 230Shelf 250Shelf 270Shelf 290Shelf 310, Shelf 330 - moderný dizajn, pevné zadné čelo na uchytenie motora a jednoduchá manévrovateľnosť s veslami aj motorom. Samozrejmosťou sú až tri nezávislé vzduchové komory osadené bezpečnostnými dvojstupňovými ventilmi.

    Čln po celom obvode chráni oteruodolná ochranná obruba zabraňujúca mechanickému poškodeniu. Moderné materiály zaručujú extrémne nízku hmotnosť, napr. Shelf 270 - má iba 24kg. Vďaka veľmi malej hmotnosti trvá rozloženie a nafúkanie alebo zbalenie člnu niekoľko minút a zvládne to bez problému jedna osoba. Aj vďaka tomu je modelová rada Shelf najpopulárnejšia verzia nafukovacích člnov SPORTEX.
     

 

Modely člnov SPORTEX

Modely člnov SPORTEX 

 

Spevnené člny SPORTEX s kýlom


Spevnené kvalitné člny SHELF s veľkou výtlačnou schopnosťou - nosnosť až 950kg - 8 osôb. Nafukovací stredový kýl dáva člnu veľmi dobré manévrovacie vlastnosti aj vo veľkých rýchlostiach. Zabezpečuje vysokú stabilitu aj v extrémnych podmienkach.  Väčší priemer plavákov ho radí medzi člny s najväčšou nosnosťou a veľkou stabilitou. Drevená podlaha sa skladá z 3 častí. V ponuke v dvoch farebných prevedeniach a rôznych dĺžkach (310cm, 330cm, 360cm, 390cm, 420cm).

Vybrať si môžete z dvoch alternatív:

 

 

NOVINKA: SPORTEX čln Shelf s kýlom a pevnou nafukovacou podlahou - max. 550kg, počet osôb: 4

 

 

 

Rozdiely medzi pevnou /  nafukovacou / lamelovou podlahou

Pevná podlaha Nafukovacia podlaha Lamelová podlaha
+ vysoká stabilita
+ dlhodobo môžete stáť v člne
 
+ nízka hmotnosť
+ skladné, jednoduchý transport, rozkladanie
+ vhodné aj pre jedného človeka
+ vysoká stabilita
+ vhodné aj pre dlhé lovy po stojačky ( prívlač,...)
+ nízka hmotnosť
+ skladné, jednoduchý transport, rozkladanie
+ vhodné aj pre jedného človeka
 
- vyššia hmotnosť
- pre manipuláciu ideálne 2 ľudia
  - len na krátke postavenie v člne

 


 

Potrebujete poradiť pri výbere člnu?

Pri samotnom výbere modelu nafukovacieho člnu SPORTEX zvážte, aký vy sami chcete rybársky čln. Ponúkame vám 3 kritériá voľby, po ktorých zodpovedaní sa budete vedieť rozhodnúť pre konkrétny model. Kliknite si do nášho Poradcu a jednoducho a rýchlo si dokážete vybrať rybársky čln. Kliknite »»»

 

 

Navrch stránky