Aký rybársky varič vybrať?

Aký rybársky varič vybrať?

Mimoriadne populárnym spoločníkom na našich rybárskych výpravách sú určite variče. Hlavne, pokiaľ sa chystáme na dlhšiu výpravu, tak teplá strava, či ranný čaj alebo káva nesmú chýbať. A keďže, nie všade je dovolené alebo možné zakladať oheň, variče sa stali neodmysliteľnou súčasťou našej výbavy.

Plynové variče

Asi najvyhľadávanejšími spomedzi všetkých turistických varičov sú plynové variče.  Plynové variče sú veľmi širokou skupinou, majú veľkú variabilitu v oblasti využitia, veľkostiach, výkonu, v cenách a podobne. Môžeme ich so sebou vziať na turistiku, rybačku, ale aj pod stan. Napájame ich buď na 2kg plynové bomby alebo na plynové kartuše. Tie sa štandardne dodávajú v hmotnostiach od 100 – 500 gramov. Plynové kartuše sa delia na závitové a prepichovacie. Vyberáme podľa typu variča, ktorý vlastníme.
 

Výhody plynových varičov :

  • Cenová dostupnosť
  • Regulácia výkonu plameňa
  • Takmer nulové nároky na údržbu
  • Skladnosť
  • Vhodné aj pre prípravu náročnejších pokmov
  • Možnosť zefektívnenia pomocou rôznych doplnkov – závetrie , výmenník

 

piezoelektrické zapaľovanie
Piezzo zapaľovanie

 

Rybárske plynové variče s pripojením na plynové bomby


Rybárske a turistické variče Magnum

Veľmi osvedčené sú jednohorákové rybárske variče Magnum. Ide o varič s piezzoelektrickým zapaľovaním*, s pripojením na 2kg bombu. Tento varič je veľmi praktický a skladný. Svojim výkonom až 2,1kW a hmotnosťou 0,6kg patrí medzi najžiadanejšie variče.


Rybárske a turistické variče Solo

Rybárskemu variču Magnum je podobný rybársky jednohorákový varič SOLO. Disponuje výkonom 1,2kW a hmotnosťou 0,4kg. Spotreba plynu pri tomto variči je 100g/hod.


Dvojhorákové rybárske variče PICAMP

Jedným z najžiadanejších dvojhorákových varičov je varič PICAMP, ktorý  taktiež pripájame na 2kg plynovú bombu. Tento disponuje výkonom 2,4kW a hmotnosťou 1,4kg.  Spotreba plynu je 200g/hod.

 

plynový varič magnum
Rybársky varič Magnum
dvojhorákový varič picamp
Rybársky varič Picamp

 

Rybárske a turistické variče s pripojením na kartuše


Kartušové kempingové variče Thunder

Rybárske kempingový varič Thunder je varič najvyššej kvality s elektrickým zapaľovaním a jemnou reguláciou horenia v praktickom stabilnom kufríku. Stlačením jedného tlačidla pri otvorenom ventile plynu, je varič okamžite pripravený na ohrievanie vašich jedál. Vďaka umiestneniu v praktickom kufríku je veľmi stabilný, vieme ho pohodlne umiestniť na akýkoľvek stolík, čo patrí medzi jeho najväčšie výhody. Je cenovo dostupný. Ako zdroj k nemu pripájame jednorázové kartuše.

Dostupné:

Thunder s jednou platňou

dvojplatnička Thunder

Grilovací teflónový rošt k variču Thunder

 

thunder
Rybársky varič Thunder s jednou platňou
thunder
Rybárska dvojplatnička Thunder



Kartušové kempingové variče Focus

Rybársky varič FOCUS na prepichovaciu kartuš je síce menší, ale  takisto veľmi vhodný na rýchle rybačky. Tento vetruvzdorný pomocník napájame na 190g prepichovaciu plynovú kartuš. Dostupný aj s piezo zapaľovaním*.

 

*piezzo zapaľovanie : Je to obdoba škrtadla na zapaľovači alebo na platni, kedy je vypúšťaný plyn zapálený tepelným prúdom vďaka vzniknutej iskre.

 


horáky, kartuše
Kartuše a ďalšie príslušenstvo k varičom




Mohlo by vás zaujímať:

 

Navrch stránky