Prečo prívlačové šnúry Climax?

Prečo prívlačové šnúry Climax?

Climax je značka, o ktorej sme v posledných rokoch na Slovensku počuli veľmi málo. Pritom sa jedná o nemeckého výrobcu, ktorý produkuje jedny z najkvalitnejších silónov a šnúr, a to rovnako pre lov na prívlač, kaprárinu či sumčiarinu. 

TOP prívlačové šnúry od Climax-u

Climax prišiel na rybársky trh s naozaj kvalitnými šnúrami pre takmer rybolovné techniky. Pre prívlačiarov sú v našej ponuke napr. aj šnúry:

 

  • Mig 8
  • Laser Line
  • Carat 12
  • iBraid



Climax Mig 8 - najtichšia šnúra

mig 8

Mig 8 je osemvláknová pletená šnúra. Nemci pri vývoji tejto šnúry mysleli naozaj na všetko a priniesli na trh niečo, čo tu ešte nebolo. Tejto šnúre sa inak vraví aj  tichá / nehlučná šnúra. Podrobila sa rôznym testom a výsledkom bolo, že reálne pri prechode cez očká a aj v prúde nevydáva žiadne rušivé zvuky, ktoré by nám mohli odlákať rybu.

Originálne osemvrstvové vlákna poskytujú tu najvyššiu odolnosť a pevnosť v uzle. Vďaka procesu termofixácie je vhodná aj do agresívnych slaných vôd. Nulové predĺženie tejto šnúry zabezpečuje maximálny kontakt s vedenou nástrahou, a to aj v hlbokých vodách.

Vďaka špeciálnym vláknam má táto unikátna šnúra extrémnu odolnosť voči oteru. Je dostupná v olivovej farbe v priemeroch od 0,08 až po 0,18. Medzi prívlačiarmi je nesmierne populárna.



 

Objednať miG8

 

Climax Laser Line - až o 25% pevnejšia než ostatné šnúry

laser line Šnúra Climax Laser Line sa vyznačuje zvýšenou pevnosťou v porovnaní s ostatnými šnúrami rovnakého priemeru - má až o 25% vyššiu pevnosť pri zachovaní rovnakého priemeru. Je vyrobená zo 100% vlákna Dyneema SK-75, ktorými prekonáva ostatné šnúry. Disponuje trojnásobnou povrchovou úpravou a teflónovým poterom, vďaka čomu môžeme dosahovať oveľa presnejšie a dlhšie hody. Táto šnúra predstavuje tú najvyššiu nemeckú kvalitu a aj preto je medzi prívlačiarmi veľmi vyhľadávanou. Jej extrémne nízka elasticita, 2,5%, premieňa kontakt s nástrahou a aj samotné zdolávanie ryby v každej fáze na neopísateľný zážitok.
 
Disponuje taktiež vlastnosťami, ako sú extrémna odolnosť voči oderu, vysoká pevnosť v uzle, odolnosť voči namáčaniu, odolnosť voči UV žiareniu a podobne. Zachováva si svoju pôvodnú farbu. Dostupná v olivovej verzii a v priemeroch od 0,04 až po 0,40mm! Najtenšie priemery používajú aj naši ligoví pretekári. 

 

climax

 

Objednať Laser Line Braid

 

Climax Carat 12 - najlepšia šnúra na svete

carat  12

Pletenú šnúru Carat 12 ocenili na prestížnom svetovom veľtrhu China Fish 2017 ako najlepší nový produkt roku. Vďaka revolučnému špirálovému dizajnu šnúry Carat 12 sa tak stal nemecký Climax prvým európskych výrobcom s týmto ocenením!

Špirálová konštrukcia tejto šnúry pozostáva z dvanástich vlákien. Testy preukázali, že má dokonalý kruhový profil, čo je asi najpodstatnejšie pri šnúre, pretože nám nenasakuje žiadnu vodu, žiadne nečistoty, a tým pádom si zachováva svoje pôvodné vlastnosti. Nerozpletá sa pri stočení.

Disponuje maximálnou odolnosťou voči oderu, je absolútne nehlučná, perfektne sa ukladá do navijaku, takže nejaké nechcené vymotanie nehrozí. Už pri prvom dotyku je každému jasné, že táto šnúra je kvalitou úplne niekde inde.

Štandardne sa dodáva  v 135m návinoch. Je to šnúra pre skutočných profesionálov. Dostupná v olivovej a fluo žltej farbe.

 

 

Objednať Carat 12 fluo žltá

 

Objednať Carat 12 olivovo zelená

 

 

Climax iBraid - suverénne najlepšia šnúra na svete

šnúra ibraid

Dokonale okrúhla spletaná šnúra iBraid získala na európskom veľtrhu Efftex 2019 titul najlepšia šnúra roku. Rovnako v testoch významných zahraničných rybárskych časopisov dosiahla tie najlepšie odporúčania.

Je čas, aby ste šnúru iBraid vyskúšali aj vy. Tu sú dôvody prečo:

  • Spletaná šnúra iBraid je vyrobená z tých najtenších 8 HMPE vlákien, a to najmodernejšou technológiou spletania vlákien laserovým riadením.
  • Climax iBraid je k dispozícii v deviatich priemeroch. Od najtenšej verzie s hrúbkou 0,08mm a nosnosťou 6kg do najsilnejšej verzie 0,40mm a 38kg nosnosť.
  • Šnúra Climax iBraid je ideálna na použitie pre väčšinu rybolovných techník, či už na morský rybolov, na tresku a morského čerta alebo na použitie v sladkej vode na ostrieža, šťuku a zubáča. Každý si nájde svoju iBraid šnúru.

 

ibraid

Ponuka pletených šnúr Climax iBraid:

Pletená šnúra Climax iBraid U-Light FLUO-FIALOVÁ 135m

Pletená šnúra Climax iBraid U-Light NEÓNZELENÁ 135m

Pletená šnúra Climax iBraid U-Light neon-zelená 3000m

Pletená šnúra Climax iBraid U-Light olivovo-zelená

Pletená šnúra Climax iBraid zelená oliva 275m

Pletená šnúra Climax iBraid zelená oliva 135m

 

Toto povedali o šnúrach CLIMAX naši rybári

andrea nuna kovac

Andrea "Nuna" Kovač: Používam už výlučne iba šnúry Climax 

Šnúry Climax používam už rok a pol. Ako každý rybár som šnúr vystriedala veľa, pokiaľ sa mi nedostali do rúk práve šnúry Climax a pri tejto značke aj zostanem.

Ako prvú som začala používať šnúru Climax Carat 12. Celý rok som s ňou chytala bez akýchkoľvek problémov a vytiahla mi veľa krásnych rýb. Tento rok som zvolila novinku iBraid. Vedela som, že to bude zase správna voľba.

So šnúrou iBraid som 100% spokojná. Je pevná, tichá a kvalitná. Mala som možnosť ju už poriadne vyskúša. Niekto hovorí o nestálosti farby, ale to pre mňa nie je žiadny problém. Účinná je tak či tak a spoľahlivá.

Používam ju hlavne na veľké návnady a ďaleké hody. Viem, že ak niekde zaháknem, šnúra nepustí a neprídem o návnadu. Takže ak šnúra, jednoznačne Climax. 

Martin Vondra

Martin Vondra: Šnúra iBraid odolala ostrým zubom šťuky

So šnúrou iBraid od Climax som úplne spokojný. Zvlášť hladina hluku je veľmi dobrá. Rovnako ako u iných pletených šnúr sa mi podarilo oslabiť farbu, ale pretože chodím rybárčiť veľmi často, považujem to za malý hriech.

Iné pozitíva sú pre mňa dôležitejšie, napr. pevnosť uzla - tu nebol žiadny problém, uzly sú bezpečné a spoľahlivé. Počas testovania som chytil zubáče a CLIMAX iBraid tiež odolal ostrým zubom šťuky. 

Michal Jakubek

Michal Jakubek: Na Sportex a Climax sa môžete 100% spoľahnúť

Len tak si človek "klopká", občas kopanček a zrazu baaac... cca 1,5hodinky zdolávačka!

Prút Sportex Captor Spin a šnúra Climax Carat 12 0.13mm dostali riadne zabrať a nič z toho nepovolilo. Výsledok po dlhom boji je sumík 140cm. Jednoznačne, odporúčam šnúry CLIMAX a prúty SPORTEX. Podržia vás v každej situácii.

 

atti waller szabo

Atti Waller Szabó: Šnúra iBraid vydrží aj v extrémnych situáciach


Tí, ktorí má poznajú, iste vedia, že u mňa je prvoradý lov sumcov, ale mojou druhou srdcovkou je prívlač. Zameriavam sa na lov šťúk a zubáčov. Preskákal som mnoho šnúr od viacerých výrobcov. Bol som aj spokojný, no aj sklamaný, ale len do minulej sezóny. Vtedy som našiel značku Climax. 

Mal sú tú česť šnúru iBraid poriadne otestovať pri love a bol som maximálne spokojný. Čo sa týka splietanosti a odolnosti tejto šnúry musím povedať, že vydrží extrémy, čo som sám vyskúšal neraz, keď sa mi ryba dostala do prekážok. 


Ako Climax udáva nosnosť šnúry, tak tá je pravdivá: ako v ťahu, tak aj v uzloch. Som rád, že som spoznal túto značku a už sa veľmi teším na sezónu. 

jaro haššo

ibraid

ibraid


Jaro Haššo, majster Slovenska vo feederi :

Šnúrka iBraid je to čo, som dlho hľadal - konečne každý záber premením na rybu.

Dlho som sa rozhodoval, či mám pri love na feeder dať do navijaka šnúrku. No, keď som sa prvýkrát stretol so šnúrou Climax iBraid U-light, tak moje rozhodnutie konečne padlo. (U-light má väčšiu nosnosť a jemnosť, oproti klasickej).

V prvom rade ma presvedčila škála priemerov: od 0,04 s nosnosťou 3kg až po 0,10 s nosnosťou 7,5kg. Mám rád tenké priemery a keď som navinul 0,08 prvý raz do navijaka, tak som ostal očarený jej hladkosťou a tichosťou pri navíjaní. Hneď na prvý pohľad je vidieť 8 HMP vlákien, ktoré dodávajú dokonalú odolnosť a hlavne hladkosť a veľkú silu v malých priemeroch. To je presne to, čo som očakával od šnúry v mojich navijakoch. 

Prvé testovanie ma presvedčilo o tom, že miestami som si ani neuvedomoval, že chytám na šnúru vďaka jej jemnosti a tichosti. Teraz vďaka tejto šnúre som mal prehľad nad každým záberom. Aj tých najprefíkanejších rýb, ktoré len jemne popoťahujú návnadu. A práve toto som na silone nemal najmenšiu šancu spozorovať.

Feedrovanie nabralo u mňa úplne iné rozmery. Hlavne na pretekoch, kde sa rozhodovalo o každej rybke. Chytal som rybu za rybou, čo pretekári okolo mňa len smutne pozerali, ako je to možné. Netušili, že chytám na šnúru, lebo pri navíjaní nič nepočuli vďaka úžasnej tichosti tohto výrobku. 

Odporučil som túto šnúru mojim kolegom a rovnako boli z nej unesení. Nevedia ju vynachváliť. Okrem jemnej straty farby pri dlhšom používaní je táto šnúra bezkonkurenčná. Stálosť farby sa vytráca aj na iných šnúrach, čo som mal možnosť používať, ale táto šnúra, aj keď je farba jemne vyblednutá, tak nestráca žiadnu silu a kvalitu. 

 

 

Prečo teda šnúry Climax?

  • Vyrobené v Nemecku
     
  • Unikátna technológia pletenia vlákien
     
  • Dyneema SK-75 originálne vlákna
     
  • Trojnásobná povrchová teflónová úprava
     
  • Absolútna nehlučnosť v prúde, reálne otestované
     
  • Extrémne nízka elasticita 2,5%
     
  • Maximálna odolnosť voči oderu
     
  • Kruhový profil, vďaka ktorému nenaberá vodu ani žiadne nečistoty
  • CLIMAX si ako prvý európsky výrobca odniesol zo svetového veľtrhu China Fish 2017 ocenenie Najlepší nový rybársky produkt za svoju pletenú šnúru CARAT 12 s inovatívnou špirálovou konštrukciou z 12 vlákien

  • Rovnako ďalšie ocenenia pozbieral za dokonale okrúhlu šnúru iBraid. Z európskeho veľtrhu Efftex 2019 si odniesla titul Najlepšia šnúra roku. Rovnako v testoch významných zahraničných rybárskych časopisov dosiahla tie najlepšie odporúčania.

  • Odporúčajú ligoví pretekári

 

Ak ste sa rozhodli pre Climax, tak ste prešli do najvyššej sféry nemeckej kvality a najnovších technológií. Už vám absolútne nič nebráni chytať tie najväčšie ryby.  Kompletná ponuka šnúr a silónov Climax MADE IN GERMANY »»»
 

Navrch stránky